500 г
борошна , 2/3 скл води , дрібка солі , 0,5 кг картоплі , 0,5 кг квашеної капусти , 4
цибулини , рослинна олія , сіль, перець Приготування: З борошна, води і дрібки
солі замісити тісто (можна додати 1 яйце). Капусту ретельно промити. 1 цибулину
порізати кубиками, обсмажити в олії, додати капусту, влити 3-4 ст.л. води і
тушкувати на малому вогні. Коли вся рідина випарується, обсмажити овочі до
золотистого кольору. Картоплю почистити, відварити у підсоленій воді,
відцідити, охолодити і змолоти на м'ясорубці. Змішати тушковану капусту і
картопляне пюре, фарш посолити і поперчити. Тісто розділити на три частини, з
кожної сформувати ковбаску. Ковбаски порізати на шматочки товщиною 2-3см. Кожен
шматочок розкачати на посипаній борошном дошці. На кружальця тіста покласти 1
ч.л. картопляно-капустяної начинки і с кріпити краї тіста, сформувавши
вареники. Відварити вареники у підсоленій воді, полити заправкою. Для заправки
2 цибулини порізати кубиками і обсмажити на олії до золотистого кольору.