Для тіста: 250 г борошна , 3 ст.л.
оливкової олії , 2 ст.л. гарячої кип\'яченої води , дрібка солі Для начинки: 500 г гарбузової м\'якоті , 1
ст.л. родзинок , 2 ст.л. січених волоських горіхів , 2 ст.л. цукру . 0,5 ч.л.
кориці , 1 пакетик ванільного цукру Приготування: З борошна, олії, води і солі замісити
еластичне гладке тісто і залишити в теплому місці на годину. Тонко розкачати
тісто, перекласти пласт на лляну серветку і розтягувати тісто руками, поки
пласт не стане прозорим (товщина має бути близькою до товщини листа паперу),
змастити тісто олією. По всій поверхні тіста рівномірно розподілити начинку і з
допомогою серветки загорнути тісто у вигляді рулета. Обережно перекласти
струдель на змащений лист швом донизу, поверхню змастити олією і запікати при
190-200 градусах до рум'яної шкірочки (35-40хв). Для приготування начинки
гарбуз відварити до готовності в невеликій кількості води або на пару,
відцідити, охолодити, розімнути виделкою, додати цукор, родзинки, горіхи,
ванільний цукор і корицю. Готовий струдель притрусити цукром-пудрою.