1,5 скл теплої води , 4
скл борошна , 1 ст.л. сухих дріжджів (або 30 г свіжих) , 2 ст. л. рослинної олії , 0,5
ч.л. солі , 1 ст.л. цукру Для
начинки: 6-7 картоплин , 1 цибулина,сіль, перець, рослинна олія Приготування: Дріжджі розчинити у теплій воді, всипати
борошно, сіль і цукор і замісити гладке тісто. Влити олію і ще раз замісити.
Тісто накрити серветкою і поставити в тепле місце. Через годину тісто ще раз
замісити і знову залишити в теплому місці на годину. Картоплю почистити,
відварити, охолодити і змолоти на м'ясорубці. Цибулю порізати кубиками і
обсмажити в олії до золотистого кольору. Змішати картоплю з цибулею, посолити і
поперчити начинку. Тісто розкачати, вирізати склянкою кружальця. На кожен
кружечок викласти начинку і с кріпити краї тіста. Змастити поверхню пиріжків
міцним солодким чаєм. Випікати при 170 градусах до появи рум'яної шкірочки
(близько 30хв).