Історія салату "Цезар"
Салат з «історичною» назвою «Цезар»
не має жодного стосунку до римського імператора, як можна було би
подумати. Придумав і назвав його американець італійського походження
Цезар Кардіні. Він за часів «сухого» закону в Америці – у 1924 році –
мав свій невеликий ресторанчик «У Цезаря», і якось до нього завітали
гості з Голівуда, які хотіли «достойно» відсвяткувати День незалежності.
«У Цезаря» спиртного було вдосталь, а ось з їжею, якої постійно
вимагали численні гості, була проблема. Кухарю нічого іншого не
залишалося, як швидко приготувати якусь страву з тих продуктів, які
були.
Американець Цезар Кардіні натер салатну миску часником,
поклав туди листя салату, налив оливкової олії, розбив яйця, які
варилися хвилину, додав тертого сиру, лимонний сік, зелень, трохи
посмажив грінки і додав декілька крапель вустерського соусу. Саме це і є
класичний рецепт салату «Цезар». Салат надзвичайно сподобався гостям, і
страва дуже швидко стала популярною.
Сьогодні відомий салат «Цезар» готують зовсім не за
класичним рецептом. Тепер він має стільки варіацій, скільки є кухарів.
Салат «Цезар»
Свіжа капуста, курка, твердий сир,
грецькі горіхи, сухарики з білого хліба, майонез, сіль, зелень.
Нашаткувати капусту, порізати дрібними кубиками сир, м’ясо
курки, крупно нарізати горіхи. Все перемішати, заправити майонезом,
додати сіль, зелень.
____________________