Манна крупа 1 / 3
склянки, цукор-пісок 1 склянка, Вода 3 склянки, журавлина 1 склянка, ванільний
цукор 1 / 4 чайної ложечки. Промиту журавлину товчуть і розбавляють половиною
склянки гарячої води, потім проціджують через чисту марлю, журавлинне жмуття
заливають водою, що залишилася і ставлять на вогонь. Кип'ятять декілька хвилин
і вдруге проціджують. На отриманому відварі заварюють манну крупу. Щоб уникнути
утворення грудочок засипати крупу треба повільно, не знімаючи каструлю з вогню
і безперервно помішуючи кашу ложкою. Після 15-хвилинної варки на слабкому вогні
всипають цукровий пісок, не знімаючи з вогню, і кашу перемішують і виносять на
охолодження. Коли манна каша охолоне, але буде ще теплою, до неї вливають
заздалегідь вичавлений журавлинний сік і ванільний цукор і починають збивати
вінчиком до збільшення об'єму у два рази і до отримання густої блідо-рожевої
піни. Готовий мус розливають у приготовані вазочки чи форми. Якщо немає
металевого вінчика, можна зварену масу відокремлювати невеликими порціями в
глибоку миску або тарілки і збивати виделкою.