Новини району  | Останні оновлення | Знай наших | Анонс газети "Маяк"
Додай нас у друзі vk.com
 Група "гість"Вітаю Вас Бажаний госте | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід

- Меню -

Головна сторінка

Останні ОНОВЛЕННЯ

Новини нашого району

Корюківська Козача Січ

ОГОЛОШЕННЯ

Гучномовець

Квіти +

Знай наших

Каталог файлів

Каталог матеріалів

Форум

Фотоальбом

Влада

МВС повідомляє

Служба Безпеки України

Слово для віруючих

Такого ви ще не бачили

Смаколики

Корюківщина. Вибір...

Гостьова книга

Ваша думка...



Статистика

онлайн усього 1
відвідувачів 1
користувач: 0



Посміємося?



Картопля

3а висновком експертів ООН, картопля є тією культурою, яка може допомогти викорененню убогості в світі. Вона ж є й тим продуктом, який має допомогти нам пережити нинішню кризу. І хоч іноді кажуть-пишуть, що ліпше споживати більше капусти, ніж картоплі, що вона, мовляв, лише зайву вагу наганяє, куди ж нам від неї, рідненької, дітись? У нас, в Україні, це другий хліб. А умілі руки господинь з картоплі стільки страв можуть приготувати — смачних, гарних на вигляд, запашних! Отже, раз — картопля, два — картопля...

Зрази картопляні

700 г картоплі, 3-4 ст. ложки борошна, 2 яйця, 1 цибулина, 200 г грибів (можна сушених), 2 ст. ложки олії, приправи за смаком. Картоплю почистити, відварити, злити воду, посолити, потовкти гарячою, остудити, додати борошно, яйця, перемішати. Цибулю й гриби (сухі попередньо треба вимочити протягом 4-5 год., ретельно промити, відварити) дрібно посікти, обсмажити в олії, під кінець смажіння посолити й додати приправи. Із картопляного «тіста» сформувати кружальця, викласти на них грибний фарш і виліпити зрази. Обсмажити їх із обох боків, а потім, виклавши на деко, запікати в духовці 20 хвилин при температурі 1700С.

Суп-крем картопляний

250 г картоплі, 1 морквина, 1 цибулина, 1-2 пучки зелені, дрібка шафрану, 2 ст. ложки сметани, 700 г курячого бульйону, 2 ст. ложки олії.  Овочі, зелень помити й дрібно посікти. У каструлі розігріти олію й обсмажити овочі (1 хвилину). Покришити картоплю, влити бульйон, варити до готовності картоплі. Посолити. Збивалкою або міксером розтерти овочі, перетворивши їх на пюре, додати сметану.

Деруни (картопляні оладки)

6 бульб, 5 ст. ложок сметани, 1 цибулина, 1 яйце, 5 ст. ложок домашнього сиру, 1 зубок часнику, сіль, перець за смаком.  Очищену картоплю й цибулю натерти на тертці, додати яйце, 3 ст. ложки сметани, сіль, перемішати. Отриману масу ложкою викласти на розігріту сковороду й обсмажити з обох боків. Так отримаєте оладки. Решту сметани і сир перемішати з часником. Подавати з оладками.

Картопля, фарширована грибами

10 картоплин, 0,5 склянки олії і 2 ст. ложки вершкового масла (для фритюру), 60 г грибів, 1 цибулина, 2 ст. ложки вершкового масла для обсмаження фаршу, перець, зелень, сіль. Бульби середньої величини почистити, зрізати верхівку, вирізати у кожній бульбі заглиблення ножем (не прорізуючи наскрізь). Підготовлені бульби і «кришечки» обсмажити у фритюрі (навпіл олія і вершкове масло), злегка посолити, заповнити грибним фаршем, прикрити «кришечками» і поставити в духовку на 10-15 хвилин при температурі 180-200 градусів. Фарш готують так: дрібно січуть відварені гриби, обсмажують на вершковому маслі чи маргарині; додають пасеровану цибулю, січену зелень (можна висушену), солять, притрушують перцем.

Яєчня з картоплею та цибулею

Дрібно покришивши цибулину, підсмажити її на сковорідці з салом або вершковим маслом. Зварені «в мундирах» і почищені 2 картоплини порізати на кружальця, злегка підсмажити з цибулею і все залити збитим яйцем. Витримати на вогні 1-2 хвилини.

Картопля в горщечках

На 1 керамічний горщечок: 3-4 картоплини, 1 середня цибулина, 2 зубки часнику, жменька тертої моркви, 100-120 г сала або підчеревини, зелень, сіль, лавровий лист, перець, 4-5 ст. ложок бульйону, 4-5 ст. ложок сметани чи майонезу. Є варіанти — до цих продуктів можна додавати 1 ст. ложку квасолі, відвареної до напівготовності, влітку — 1-2 болгарські перці, 1 помідор. Дуже поліпшать смак гриби (сушені попередньо вимочують і потім підсмажують на вершковому маслі). На дно горщечків покласти сало чи підчеревину, порізані досить дрібними шматочками й обсмажені. Окремо чи разом із салом злегка обсмажити цибулю й моркву. Далі разом із цими овочами кладемо картоплю, порізану на 4-6 шматочків, гриби, інші компоненти з наведеного переліку, перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо сметану, трохи бульйону (або перевареної води). Накриваємо горщечки кришками і ставимо в духовку на повільний вогонь. За 20 хв. до кінця приготування (загалом горщечки мають бути в духовці півтори години) додаємо посічений часник і трохи притрушуємо зеленню (можна сухою). Кладемо в кожний горщечок або свіжий посічений помідор без шкірки, або 1/2 ст. ложки томат-пасти. Ще раз перемішуємо й тушкуємо до готовності.

Картопляні котлети з грибним соусом

6-8 шт. бульб, 2 яйця, 50-70 г вершкового масла, сухарі пшеничні, жир для смаження. Картоплю очистити, відварити в підсоленій воді, обсушити і протерти гарячою. Потім охолодити масу до 40оС, додати яйця, ретельно перемішати, сформувати котлети, запанірувати в сухарях і смажити в олії або іншому жирі з обох боків до утворення хрусткої кірочки. Подаючи на стіл, полити розтопленим вершковим маслом, окремо подати грибний соус. Приготування соусу. Сушені гриби залити водою і залишити на 10-15 хв., потім кілька разів ретельно промити, міняючи воду. Гриби залити холодною водою й залишити для набухання на 3-4 години. Варити в цій же воді до готовності. Отриманий відвар процідити і довести до кипіння. Цибулю нарізати і спасерувати з жиром, додати нарізані відварені гриби й пасерувати ще 5 хв. У киплячий грибний відвар додати спасероване борошно, розведене частиною відвару, і варити, помішуючи, при слабкому кипінні 40 хв. Соус процідити, додати сіль, пасеровані гриби й цибулю і ще проварити 10 хв. Готовий соус заправити вершковим маслом чи маргарином.

Форма входу
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
- Друзі -






















Мой профиль на Freelancehunt.com

Синоптики прогнозують
погода у Корюківці

Телеманія

Наше дзеркало №1
Наше дзеркало №2
Наше дзеркало №3
Наше дзеркало №4

Наше дзеркало №5
Наше дзеркало №6

OФІЦІЙНА Web-СТОРІНКА КОРЮКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ МОЛОДІЖНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
"АЛЬЯНС 3000" ©.