Новини району  | Останні оновлення | Знай наших | Анонс газети "Маяк"
Додай нас у друзі vk.com
 Група "гість"Вітаю Вас Бажаний госте | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід

- Меню -

Головна сторінка

Останні ОНОВЛЕННЯ

Новини нашого району

Корюківська Козача Січ

ОГОЛОШЕННЯ

Гучномовець

Квіти +

Знай наших

Каталог файлів

Каталог матеріалів

Форум

Фотоальбом

Влада

МВС повідомляє

Служба Безпеки України

Слово для віруючих

Такого ви ще не бачили

Смаколики

Корюківщина. Вибір...

Гостьова книга

Ваша думка...



Статистика

онлайн усього 1
відвідувачів 1
користувач: 0



Посміємося?



 Перець і баклажани в парниках і каркасах.       

У вивільнені з-під зеленних овочів і розсади парники і каркаси висаджують розсаду перцю і баклажана. Під ці культури насипають поживний грунт шаром не менш як 20-25 см. За необхідності додають суміш із компостного й перегнійного грунту в рівних частинах. Можна використовувати старий парниковий грунт із-під гарбузових культур. У будь-який грунт додають по 100 г суперфосфату і дві літрові банки деревного попелу на раму. У перший період після висадження розсаду поливають помірно. Це спрямовує ріст коренів донизу, що дає змогу безперешкодно для рослин спушувати грунт між ними. Річ у тому, що перець і баклажан дуже відгукуються на спушування грунту. Але якщо ви помітили, що після першого спушування листя рослин опустилось, спушування припиняють і застосовують після поливу тільки мульчування добре провітреним торфом шаром 1-2 см. Підживлення рослин роблять залежно від їхнього стану.

Вже починаємо пожинати плоди своєї праці — настає сезон масового споживання зеленних та інших овочів, вирощених у відкритому грунті (в тому числі багаторічних овочів і підзимних посівів). Щоб під час збору врожаю не затоптати рослини, навпроти міжрядь, куди розкладають гудину рослин, риють ямки, щоби позначити, де не можна ходити.  3бирають щавель, цибулю-батун, редиску, салат, шпинат, кріп, цибулю на зелене перо. Після збору зеленних культур вивільнені площі займають повторною культурою — цвітною та білокачанною капустою середньостиглих сортів, зеленними овочами, кабачками, помідорами, ріпою, редькою, буряками. Вже достиг перший урожай ранньої капусти, пучкової моркви і буряків. У цей же час збирають ранню яровизовану і розсадну картоплю. У звичайне за кліматичними показниками літо в червні достигає високовітамінна соковита кольрабі, в середині і в кінці місяця — качанний салат, що вирощується розсадним способом. Досвідчені овочівники зрізують його охолодженим (уранці та ввечері) й поміщають у поліетиленових пакетах на нижню полицю в холодильник. За такого способу зберігання протягом не менш як двох-трьох тижнів можна мати свіже листя салату. Овочівникові, який має змогу вручну обробити посіви, особливу увагу слід звернути на густоту сходів. Запізнення з їх проріджуванням різко знижує врожай. Своєчасне проріджування сприяє швидшому формуванню й розвитку коренеплодів, цибулин, а у зеленних овочів — листових розеток. Перше проріджування всіх посівних культур (моркви, столових буряків, петрушки, пастернаку, ріпи, цибулі-чорнушки та ін.) проводять із появою 1-2 справжніх листків. Між цими рослинами залишають проміжки в 1-2 см. Редиску проріджують один раз (залежно від сорту) на 3-5 см, редьку літніх сортів — на 5-6. Перед проріджуванням і після нього сходи добре, але обережно поливають дрібним дощуванням, щоб не «забити» паросточки (але до цього треба підходити диференційовано, бо нині деякі місцевості заливають дощі). Друге остаточне проріджування звичайно збігається з вибіркою молодих коренеплодів і цибулин із зеленню для раннього споживання. Його роблять зазвичай протягом кількох днів. Проріджуючи посіви, залишають відстані, необхідні для отримання до осіннього збирання коренеплодів і цибулин. Це між рослинами моркви, петрушки (з урахуванням сорту) 4-5 см, буряків і ріпи — 8-10, пастернаку —6, редьки зимових сортів —13-15, гострих сортів одногніздової цибулі —4-5, багатогніздової —7-8 см.  Деякі гострі й напівгострі сорти цибулі, посаджені сіянкою на ріпку і тимчасово ущільнені в рядках на 4-5 см, вибирають на зелень після поливу чи дощу через одну рослину. Роблять це так, щоб при вибірці не пошкодити коріння основних рослин. У першу чергу вибирають рослини цибулі, що викинули стрілку, чи виламують стрілку біля основи, бо високого врожаю такі рослини не сформують. У кінці червня проріджування рослин столових коренеплодів і цибулі слід завершити.

Форма входу
Календар
«  Липень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
- Друзі -






















Мой профиль на Freelancehunt.com

Синоптики прогнозують
погода у Корюківці

Телеманія

Наше дзеркало №1
Наше дзеркало №2
Наше дзеркало №3
Наше дзеркало №4

Наше дзеркало №5
Наше дзеркало №6

OФІЦІЙНА Web-СТОРІНКА КОРЮКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ МОЛОДІЖНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
"АЛЬЯНС 3000" ©.