Новини району  | Останні оновлення | Знай наших | Анонс газети "Маяк"
Додай нас у друзі vk.com
 Група "гість"Вітаю Вас Бажаний госте | RSS
Головна | Мій профіль | Вихід
| Реєстрація | Вхід

- Меню -

Головна сторінка

Останні ОНОВЛЕННЯ

Новини нашого району

Корюківська Козача Січ

ОГОЛОШЕННЯ

Гучномовець

Квіти +

Знай наших

Каталог файлів

Каталог матеріалів

Форум

Фотоальбом

Влада

МВС повідомляє

Служба Безпеки України

Слово для віруючих

Такого ви ще не бачили

Смаколики

Корюківщина. Вибір...

Гостьова книга

Ваша думка...



Статистика

онлайн усього 1
відвідувачів 1
користувач: 0



Посміємося?



Звідки прийшла наша їжа ?


Міграцію птахів і тварин вважають одним з великих див природи. Рослини також здійснюють кругосвітні подорожі. Численні види насіння з різних земних куточків мандрують континентами й океанами. Деякі з них переносять птахи, але є й організовані міграції рослин, коли кочівники, наукові експедиції, купці чи переселенці вивозили з собою насіння або як запаси харчів, або з метою поширення на нових землях, нових місцях.

Пшениця. Сіяти її почали ще за 3 тис. років до н.е. У Стародавньому Єгипті вона була відома понад 4 тис. років тому. Однак не скрізь про пшеницю знали здавна. До Північної Америки її завезли 1602 року, до Канади – лише 1812. Проте батьківщиною пшениці вважають Месопотамію – межиріччя Тигра і Єфрата, що впадають у Перську затоку.

Жито. Відоме на Землі за 3 тис. років до н. е. Його батьківщина – Середземномор’я. Вперше як харчову культуру почали використовувати в Малій Азії й на півдні Африки. В Україні є два види жита – озиме і яре. Найпоширеніше озиме, зокрема на Поліссі, в Карпатах та Лісостепу.

Ячмінь. Походить з Аравії, Синаю, Кавказу. Саме з Кавказу ячмінь поширився по всій Центральній Європі. У ХVI ст. ця культура все ще залишалася одним з основних хлібних злаків Європи.

Гречка. Прийшла із Гімалайських гір, швидко поширилась на Далекий Схід, у Сибір, Китай та Індію. Вважається, що в Україну цю рослину завезли воїни князя Святослава, повертаючись з Візантійського походу.

Просо. Одна з найдавніших рослин Китаю, Східної та Середньої Азії. Про її вирощування в Китаї 5 тис. років тому свідчать численні пам’ятки культури, зокрема «Книга пісень». Просо відоме здавна і в Росії.

Овес. Походить із Середземномор’я, де й нині вирощують його 33 види. В Україні є 18 видів. Це важлива харчова і фуражна культура.

Рис. Один з найдавніших злаків Південно-Східної Азії. У Китаї його вирощували 5 тис. років тому. Це один з основних харчових продуктів народів Азії.

Кукурудза. Походить з Південної Америки. Іспанія та Англія стали першими європейськими країнами, які на початку ХVI ст. почали використовувати кукурудзу як харчовий продукт.

Соняшник. Був завезений до Європи з Мексики в ХVI ст. і називався «травою сонця», або ж «перуанською квіткою сонця». Його садили в квітниках, біля будинків, у парках. Цікаво, що тривалий час люди не знали основних споживчих властивостей соняшнику. І лише в Росії було розкрито головний його секрет. Одержанню олії людство зобов’язане кріпаку графа Шереметьєва, кмітливому селянину з Воронезької губернії Бокарєву, який 1835 року відкрив олійну цінність соняшнику як культури.

Картопля. Її по праву називають у нас «другим хлібом». Походить з Південної Америки. До Європи завезена в ХVI ст. і називалася «чортовим яблуком». Як харчова культура почала поширюватися лише у ХVIІІ ст. Нині це важлива кормова, продовольча і технічна культура.

Горох. З’явився на Близькому Сході одночасно із пшеницею. Слов’яни почали вирощувати його в ХVI ст. Нині горох культивують майже у всіх країнах світу.

Квасоля. Батьківщиною є Мексика, Центральна і Південна Америка. Звідси італійські мореходи завезли її в Рим. Папа Климент VIІ взяв цю рослину під свій захист. Її вирощували в горщиках у багатьох районах Італії і Франції. Незвичайної форми квасоля Адзукі росте в Японії і Кореї. Її борошно «універсальне»: з нього виготовляють як ласощі, так і пудру та шампунь.

Кріп і петрушка. Були відомі ще в Давньому Єгипті, проте на той час їх ще не використовували як приправу до їжі.

Томати. Походять з Мексики. Назва «томат» означає «великі ягоди». Цікаво, що в Північній Америці протягом тривалого часу, навіть ще в минулому столітті, помідори вважалися отруйними і їх боялися вживати в їжу.

Форма входу
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
- Друзі -






















Мой профиль на Freelancehunt.com

Синоптики прогнозують
погода у Корюківці

Телеманія

Наше дзеркало №1
Наше дзеркало №2
Наше дзеркало №3
Наше дзеркало №4

Наше дзеркало №5
Наше дзеркало №6

OФІЦІЙНА Web-СТОРІНКА КОРЮКІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ МОЛОДІЖНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
"АЛЬЯНС 3000" ©.