|
Зберігання овочів
Для тривалого зберігання овочів готують холодні підвали, льохи та ями. Обов’язково
має бути обладнана вентиляція для видалення надмірної вологи і зниження
температури. Для овочів бажане швидке (протягом кількох діб) зниження
температури до оптимальної.Водночас картопля
2-3 тижні потребує підвищеної (10-16 градусів) температури. У цьому разі можна обладнати два відсіки.
Вологість зменшують вентилюванням приміщення в холодну ясну погоду, а
розбризкуючи воду — збільшують. Потрібно враховувати розподіл температури в
приміщенні. На підлозі і біля зовнішніх стін завжди холодніше, ніж на полицях і
біля стелі. Різниця може досягати 3-5 градусів. Необхідну вологість у кожній
партії продукції неважко регулювати за допомогою тонкої поліетиленової плівки, пакетів, вкладишів у
ящик, перекладання вологим піском, укривання рогожею і т. д. Поліетиленову тару
не можна щільно закупорювати.
| |